A Travellerspoint blog

Melbourne

og omegn :)

all seasons in one day 15 °C

Sorry for lite blogging, men en liten oppdatering kommer naa. Siden sist har jeg ikke bevegd meg mye. Er fortsatt i Melbourne, benytter kveldene til aa nyte frisk luft, musikk og konsumere store mengder vin paa hostell-taket. Siste var vel at jeg var paa konsert med "Architecture in Helsinki", og uten aa vaere redd for aa repetere meg selv - det var helt utrolig! Dagen derpaa (forrige mandag) var det igjen tid for konsert. I et litt stoerre spekter denne gangen. Nine Inch Nails, med norske Serena Maneesh som oppvarming. I en gammel teaterbygning kallt Metro, fyllt til randen av svartkledde rockere, stod vesle Kaja og hennes nyvunnede venn australieren Justin. Proevde aa holde paa vaar perfekte utsiktpunkt, og ikke soele ut resten av den halvfulle oelen du akkurat paa et mystisk vis har klart aa stable gjennom folkemengden. Men guuud- saa goey det var! Saa var det aa finne veien tilbake til hostellet, og gjengen paa taket. Og canaderen Breanne (fra Bundaberg) var ankommet for en natt, for saa aa stikke neste morgen. Men det var godt aa se "kjentfolk" igjen.

IMGP0725.jpg
Architecture in Helsinki =D

Ellers har uka gaatt med paa aa utforske Melbourne ennaa litt mer. Faktisk dele noen oel med en troender igjen. Min tantes venninnes datter Tonje, som studerer kunst her i byen. Kjempekoselig! MASSE sosialt samvaer paa taket, gitartimer, filmtitting i gangene og tv-rommet.

IMGP0723.jpg
Meg paa piren i St.Kilda, en koselig forstad jeg utforska baade alene, og her sammen med canadiske Martina. Piren brandt ned i 2003, men de har rekonstruert det hele etter beste evne saa det ligner paa originalen. Kjempekoselig der!

IMGP0724.jpg
Inngangen til fornoeyelsesparken Luna Park, ogsaa i St.Kilda.

IMGP0850.jpg
Melbourne paa kveldstid. Fint he? store bygningen foran skyskraperne (om du ser den) er Federation Square, et av landemerkene i byen.

IMGP0726.jpg
Mine favoritt-gutter paa hostellet. Nederlenderen Lio og briten Matt. Lio er gutten som staar for festen paa hostellet(og har naa forlatt oss =( ), og Matt moette jeg allerede paa flyplassen. Vi kom med samme fly fra Cairns, og er naa blitt "room-mates", og jeg hans gitarelev. Sammen med canadiske May som vi ogsaa deler rom med, har vi picnik med gitar, masse god mat og bretting av diverse papirdyr paa gulvet paa rommet vaart. Kjempekos!

IMGP0727.jpg
Saa var det da 17.mai her om dagen ogsaa... Vanskelig aa feire som eneste nordmann, men jeg og skotske Fiona tusla en runde i byen og tok en sjelden, god (DYR) oel paa et oelhus vi passerte. Det ble min 17.mai feiring i aar. SKAAL!!!

Og mandag var jeg paa dagstur aa saa Great Ocean Road. Lang tur, men det var verdt det. Fikk sett litt aborginerkultur, australsk natur og dyr, surfeparadiset Bell Beach, de tolv apostlene (selv om ikke alle tolv er staaende lenger), loch ard gorge og london bridge. Og Toy Story paa veien tilbake =P hehe.

IMGP0851.jpg
Emu, et av de underlige dyra du finner her nede. Store rare fugler. Denne, og to til, bodde i bakgaarden paa aborginer-kultursenteret vi var paa.

IMGP0852.jpg
En liten gaatur i regnskogen ble det ogsaa. Svaere traer!!!

IMGP0853.jpg
meg og tyske Vanessa som var paa samme turen, foran Loch Ard Gorge, en av de utrolige formasjonene langs veien. Og som dere sikkert skjoenner ut fra antrekket er det ikke bare sol, fryd og gammen lengre. Her er det hoest og kald vind!

I gaar var jeg og fikk litt laerdom om australske viner. Matt har akkurat starta aa jobbe i en vinbar, og jeg, May og to tilfeldige jenter fra hostellet dro for aa besoeke han. Kjempegodt med australsk kvalitetsvin, og eieren delte gjerne sine kunnskaper med oss.

Skal naa proeve aa poenske ut naar, og hvordan, jeg skal klare aa loesrive meg fra denne byen, og komme meg til Sydney til Ingvild og mine venner der. Vet jeg trenger litt tid der ogsaa, men koser meg saa veldig her.

Og om to, kun TO (2!!!) uker drar jeg hjem. Akkurat naa maa jeg innroemme jeg er mest i panikk over det hele. Selvfoelgelig gleder jeg meg veldig til aa komme hjem, men jeg gleder saa absolutt ikke til aa dra herfra. Foerst maa jeg dra herfra, saa jeg dra fra Sydney IGJEN. OAEAEAEAE!!!!
Uannsett - har endelig sjekka billetten, og lander paa Vaernes tordag 7.juni klokka 15:30, om alt gaar etter planen. Dere kjenner til min maks uflaks og distrehet, saa om jeg blir stucked i Singapore, Dubai, Sibir eller gudene vet hvor, ikke bli overrasket!

Saa... ser dere om to uker! (gleder meg aa sjoe)

1000 ikke fullt saa varme klemmer fra Kaja (hoest her vettu :P)

Posted by ka-ye 21:19 Archived in Australia Tagged backpacking

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

yay :)
although i didn't understand much of it but as they say pics do aLot :)
so they told me alot :)
Happy Backpacking :)

by Deni

ÅHHHH!! D krible i buken miiiin!!! =D
Kaja mi kjæm hem snart!!! Oh!!! Savna de!!!!
Sjer du stor kose d!! Men e å du ska t Australia på feri når e vinnj i lotto!!! =D
(OOOPS... må spring å lever lotto kuppongen!! )
puss puss

by sirup

Dæææven! Det så kaldt ut:/ Er jo ute og løper i shorts, jeg;)
Du har et par ting under sengen til Matt, ikke glem det!

Sekken min veide bare 17.5 kg da jeg skulle hjem, var en smule nervøs for overvekt. De tok faktisk ikke fra meg tannkremen på Heathrow en gang, selv om den er nogenlunde flytende:p
Det var forresten et utrolig styr med flyene på hjemveien. Vi var forsinka fra Sydney, så ble kastet av i Singapore og hivd inn igjen med en gang. Lurer på hvilken luftrensing det var? Uansett, i London var det mange terminaler, men bussystemet gjør det lett å finne frem:) Rett før boarding, hørte jeg over anlegget at vi skulle bytte gate. Bitteliten stressa Fivel greide å finne den også.
Til slutt kan jeg jo nevne spurten min på 10 min på Gardermoen, da også flyet fra London var forsinka(!) Rakk flyet akkurat, men måtte bare droppe å tenke på bagasje. Den kom på døra dagen etterpå:p Hva er det med alle disse forsinkelsene egentlig? :/ Satser på du greier deg uten meg;) Lykke til!

Gleder meg til sommer og Kaja:) Det er jo nesten et halvt år siden jeg har sett deg...

-Vesle Idun

by y-e

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint